Initiatieven in de wijk

Herenboeren Breda

Lekker, gezond en duurzaam eten uit de buurt.

Verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren van eigen land eten? Echt weten hoe je producten zijn geteeld én daar ook nog eens inspraak op hebben? Dat kan binenkort in Breda!

Op korte termijn start er in Breda namelijk een Herenboerderij. Dit is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een oöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een (professionele) boer in dienst die exclusief voor hen het eten produceert dat ze willen.

 

Lees meer »

Het verhaal over de financiele crisis

‘DE SCHREEUWVAN DE  MAATSCHAPPIJ’


Voormalig bankier Owen de Vries vroeg Nieuwe Veste of hij zijn krantenknipselverzameling en  cartoons over de financiële crisis mocht  exposeren. Zijn verzoek gaf aanleiding om de crisis in een breder perspectief te plaatsen.

De expositie informeert en vertelt in een aantal stappen het verhaal: wat is er gebeurd, hoe kon dit gebeuren, wat waren de gevolgen en is er iets veranderd? Daarnaast is te zien hoe de crisis de maatschappij raakte, hoe mensen wereldwijd reageerden en welke richting banken op moeten gaan. De rauwe emotie van de maatschappij staat lijnrecht tegenover de kille ratio van de bankiers.

 

Lees meer »

Het Visserskot

De Stichting Vrienden Wilhelminavijver is een initiatief van buurtbewoners uit de wijken Zandberg en Sportpark en beoogt de stimulering van culinaire en culturele activiteiten.

Ze zijn gehuisvest in het stijlvol verbouwde Visserskot gelegen aan de vijver in het Wilhelminapark te Breda.

(bron : website 'Het Visserskot')

i